Header Ads

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ



Η απολέπιση της επιδερμίδας κάποτε θεωρούνταν πολυτέλεια, μια συνήθεια που καλό ήταν να την έχει υιοθετήσει κανείς, αλλά και αν δεν την είχε, μικρό το κακό. Όσο περνούσαν τα χρόνια και οι έρευνες πάνω στην ομορφιά άρχισαν να πληθαίνουν, τόσο περισσότερο αποκαλυπτόταν ότι η απολέπιση δεν είναι μόνο μια καλή συνήθεια, αλλά και μια απαραίτητη προσθήκη στην καθημερινότητα, ειδικά αν ζητάμε από το δέρμα μας να διατηρεί τη λάμψη και τη νεανική του όψη. Για όλες εμάς, λοιπόν, που έχουμε παραλάβει τη γνώση του πόσο σημαντική είναι η απολέπιση του προσώπου, πάμε να δούμε και μερικές αλήθειες σχετικά με αυτή την ευεργετική για το δέρμα μας διαδικασία.

Άλλο scrub και άλλο peeling
ΑΛΗΘΕΙΑ
Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να καταλαβαίνουμε το ίδιο όταν χρησιμοποιούμε τις δύο αυτές λέξεις, στην πραγματικότητα όμως για τον κόσμο της ομορφιάς υπάρχει διαφορά. Με τη λεξη scrub εννοούμε τα προϊόντα που κάνουν μηχανική απολέπιση και είναι αυτά στην σύνθεση των οποίων θα βρεις κόκκου. Με τη λέξη peeling εννοούμε τη χημική απολέπιση, τα προϊόντα δηλαδή που όταν τα εφαρμόζουμε νιώθουμε ένα μικρό κάψιμο στην επιδερμίδα. 

Ακμή και απολέπιση πάνε μαζί! 
ΜΥΘΟΣ
Όσο και να μας φαίνεται λογικό πως όταν απολεπίζουμε την επιδερμίδα μας διώχνουμε τα σπυράκια, δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα τα κάνουμε χειρότερα! Το δέρμα που έχει ενεργό ακμή δεν πρέπει να απολεπίζεται, εκτός αν έχει δοθεί δερματολογική εντολή στα πλαίσια κάποιας εξειδικευμένης θεραπείας. Αν πάλι δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς απολέπιση, θα πρέπει να μιλήσουμε με τον γιατρό μας να μας δώσει κάποια λύση που το πιθανότερο είναι να εφαρμόζεται στο ιατρείο.

Μπορώ να απολεπίζομαι όσες φορές θέλω
ΜΥΘΟΣ
Το 
Scrub ή το Peeling δεν είναι πάντα καθημερινή υπόθεση. Θα πρέπει να ακολουθείται η συχνότητα που προτείνεται από το εκάστοτε προϊόν, αλλά συνήθως τα απολεπτισικά προϊόντα δεν πρέπει να ξεπερνούν σε χρήση τις 3 φορές την εβδομάδα.

Υπάρχει ένα απολεπιστικό προϊόν για την κάθε επιδερμίδα
ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ
Όπως είπαμε και πιο πάνω, δεν συστήνεται σε όλες τις επιδερμίδες να απολεπίζονται, όπως για παράδειγμα στις ακνεικές, οπότε δεν υπάρχει ένα προϊόν για κάθε επιδερμίδα. Για τις επιδερμίδες όμως που «επιτρέπεται» να απολαμβάνουν τα οφέλη της απολέπισης, υπάρχει πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων που σέβονται την επιδερμίδα ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της.

Τους ζεστούς μήνες δεν πρέπει να απολεπίζουμε την επιδερμίδα μας
ΜΥΘΟΣ
Ακριβώς το αντίθετο! Ειδικά τους μήνες αυτούς που οι πόροι φράσσονται και η επιδερμίδα συγκεντρώνει όλα τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνειά της, τότε είναι που πρέπει να δράσουμε!